25/03/2019 Craft Film Fest 2019 0

CINEMA, CULTURA I SOCIETAT

El Cinema «Craft» torna a Barcelona l’últim cap de setmana de març a la Nau Bostik!

La tercera edició del CRAFT FILM FESTIVAL BARCELONA tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de març a la Nau Bostik.

El CRAFT FILM FESTIVAL BARCELONA és el primer festival de cinema de Barcelona dedicat en exclusiva a les pel·lícules amb poc o cap suport de la indústria, autoproduïdes i amb pocs o sense mitjans per a la seva distribució.

Ens diferenciem així dels altres festivals, en els quals aquestes obres solen participar a una petita secció. La nostra artèria creativa està regada per un gran nombre de vessants i condicions: el cinema guerrilla, la contracultura, els micro-pressupostos, el DIY (do it yourself) i l’artesania …

Totes elles conflueixen en un denominador comú, l’aparició de nous llenguatges i models de producció com a conseqüència directa del funcionament de la indústria, ferotge i sense misericòrdia, guiada per dades purament econòmics on no hi ha buit -tret meravelloses excepcions- per a la posada en valor del que és humà, ni de bon tros per al risc i la transgressió.

Descobreix els nostres principis artístics i morals llegint el nostre MANIFEST 2019

Al llarg de gairebé tres edicions hem anat evolucionant i creixent, perfilant-nos cada vegada més com un esdeveniment que funciona (amb les paraules que la pròpia Nau Bostik utilitza per definir-se) com una “bombolleta” d’oxigen enmig d’un neoliberalisme voraç, que proporciona aire a cineastes de tot el món que tenen entre mans les seves òperes primes, o les seves pel·lícules de difícil distribució.

La programació cinematogràfica de la present edició es compon de vuit llargmetratges i vuit curtmetratges escollits d’entre més de cent sol·licituds. Com es pot veure en el següent llistat, destaca l’aposta pels treballs nacionals, sent aquests la meitat del conjunt: 

· Tungstênio d’Heitor Dhalia (Brasil, 2019,78min)

· Resentment de Natalia Saufert (Moldàvia, 2019, 94min)

· Try d’Àngel de Haro (Espanya, 2019, 90min)

· El que queda de Jesús Serna i Lucas Parnes (Espanya, 2017, 93min)

· Socrates d’Alex Morato (Brasil, 2018, 72min)

· Extreme number d’Irina Arms (Alemanya, 2018, 80min)

· H0us3 de Manolo Munguía (Espanya, 2018, 105min)
 
· Le vrai film est ailleurs de Mark John Ostrowski (Espanya, 2018, 10 min)

Cap d’aquests treballs té de moment distribució comercial a Espanya, de manera que el festival és una ocasió única de poder accedir-hi.

L’aspecte cinematogràfic del certamen es complementa amb tres «Xerrades Craft», una cada jornada, que reforcen la idea que un festival de cinema no és només «veure pel·lícules»:

· Divendres (18: 30h) serà una «Trobada amb el director Víctor García León («Selfie»)»

· Dissabte (12h) tindrà lloc la taula rodona «Capturar el record» per reflexionar sobre el tractament del record i del dol al cinema Craft, en presència dels profesionals Sergi Pérez, Ana Aitana Fernández, Andrés Duque, moderada per Mireia Iniesta.

· I el diumenge (12h) hi haurà una xerrada entre diversos directors «craft» per debatre al voltant de la pregunta «Què passa quan la pel·lícula està acabada?» Enfocada al tema clau de l’exhibició i distribució en aquest tipus de cinema, en presència de Caye Casas i Albert Pintó (directors de Matar a Dios), Manolo Munguía (director de H0us3, Programada al Festival), Jesús Serna (codirector de Lo que queda, programada al Festival) i Pattie Clapés (programadora Craft Film Festival)

Aquest any en el Jurat del festival comptem amb la presència de:

· Albert Pintó i Caye Casas, els directors de Matar a Dios
· Marta Bassols, actriu i escriptora
· Hugo Serra, productor i distribuïdor de Con un Pack
· Tariq Porter Astorga, President de la Federació Catalana de Cineclubs, guionista i crític de cinema
· Vibha Daryanani, COO Mango Lassi Productions
· Monica Jordan, crítica de cinema i co-editora de la revista “online” Transit

Anotem la gran novetat d’aquesta tercera edició pel que fa a la distribució: el llançament de la cadena Craft Film Festival a la plataforma de cinema sota demanda Filmin, pionera a Espanya i líder en cinema independent i els festivals.

Per acabar, ressaltar que el canvi de seu del festival a la Nau Bostik ha permès enriquir i alliberar l’esperit del nostre festival, convertint-lo en un esdeveniment divers. Amb concerts musicals que tindran lloc la tarda de divendres (Dewinter) i els migdies de dissabte (Rebecca Druce) i diumenge (Sofia Coll) I «Food trucks» i llocs de beguda durant les tres dies que tan necessaris i escassos són en algunes concentracions cinematogràfiques.

Animeu-vos a venir i gaudir de la tercera edició del Craft Film Festival, amb bon cinema, música, menjar, cervesa artesanal i molta diversió!

Més informació i contacte:

[email protected] www.craftfilmfestbcn.com



About the Author

Craft Team: